Salam de biscuiti fara zahar
Si pentru ca mi s-a facut pofta de ceva dulce, ieri am testat (cu ajutorul lui Adi) salamul de biscuiti al Ruxandrei de pe gourmandelle.
Am luat:
Eu am facut biscuitii harcea-parcea dupa instructiunile Ruxandrei (adica i-am pus intr-o punga rezistenta de plastic si am inceput sa dau in ei fara mila). Biscuitii erau oricum destul de sfaramiciosi. Adi a macinat partial nucile din 3-4 pulsatii ale robotului. Tot cu robotul am facut o pasta din restul ingredientelor, pe care am amestecat-o cu biscuitii si nucile. Compozitia rezultata (inestetica si putin lipicioasa) am presarat-o cu fulgi de cocos si am rulat-o in folie de plastic. Am lasat-o la frigi pana a doua zi, cand am dat navala peste ea. Si ne-a placut.
Am luat:
- 150 g biscuiti (aveam un pachet de Gullon cu faina integrala si fara zahar)
 - 1/2 cana prune uscate
 - 1/2 cana curmale
 - 1/2 cana nuci (iar am folosit amestec)
 - 2 linguri de cacao sau pudra de roscove (carob)
 - 3 linguri unt de cocos
 - 1/3 cana lapte de migdale (pe care l-am preparat pe loc si caruia i-am lasat si pulpa)
 - esenta de rom
 - cocos (asta l-am pus de la mine)
 
Eu am facut biscuitii harcea-parcea dupa instructiunile Ruxandrei (adica i-am pus intr-o punga rezistenta de plastic si am inceput sa dau in ei fara mila). Biscuitii erau oricum destul de sfaramiciosi. Adi a macinat partial nucile din 3-4 pulsatii ale robotului. Tot cu robotul am facut o pasta din restul ingredientelor, pe care am amestecat-o cu biscuitii si nucile. Compozitia rezultata (inestetica si putin lipicioasa) am presarat-o cu fulgi de cocos si am rulat-o in folie de plastic. Am lasat-o la frigi pana a doua zi, cand am dat navala peste ea. Si ne-a placut.

yami
ReplyDeletecred a aia de mai sus e jeni :)
ReplyDeleteioi ce bunatate yummy :))
a fost si bun si simplu de facut, asa ca sunt sanse mari sa repet figura :)
ReplyDeletetestat si de noi, foarte bun si usor de facut. multumim de idee.
ReplyDeletema bucur ca v-a placut
ReplyDelete