Ciuperci cu crema de tofu si verdeturi

In cautarea unui substitut pentu ciupercile cu branza de burduf, am ajuns la reteta de mai jos. Spre deosebire de branza de burduf, umplutura asta e mai fina, mai cremoasa si nu e piscacioasa ca branza de burduf. Drept urmare am compensat cu bucati de verdeturi piscacioase (ceapa verde, usturoi verde si leurda). La noi se gasesc doua tipuri de tofu autohton din soia nemodificata genetic: de la inedit si de la fito-fit. Personal il prefer pe cel de la fito-fit fiindca nu e in saramura si parca e mai bun la gust. Se gaseste in Cora la raionul cu produse de post.
Si acum reteta.

Ingrediente:
  • 500 g ciuperci
  • 1/2 pachet tofu
  • 1/4 cana de nuci/seminte inmuiate in prealabil (am folosit caju+seminte de floarea soarelui)
  • o ceapa galbena mica
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei presat la rece
  • verdeturi: ceapa verde, usturoi verde, leurda, patrunjel, coriandru, etc
  • sare, piper
Ciupercile se trec prin jet de apa si se lasa la scurs. Coditele de ciuperci se rup si se pot folosi la crema de tofu dupa ce sunt gatite la aburi/tigaie timp de 5 minute.

Crema de tofu:
Pentru crema de tofu am amestecat in robot coditele de ciuperci, tofu, nucile si semintele, ceapa, usturoiul, uleiul si condimentele, pana s-au facut pasta (daca pasta e prea consistenta, se poate adauga putina apa sau lapte vegetal). Am adaugat verdeturile maruntite si le-am amestecat cu o lingura.

Am umplut ciupercile cu crema de tofu si le-am lasat la cuptor pret de 15 minute, dupa care le-am savurat bineinteles cu o salata bogata si cu un pahar de vin alb.


Comments

Post a Comment

Popular Posts