Desert rapid si usor cu afine si crema de vanilie

Am gasit afine frumoase in piata si am facut un desert usor, de vara, ca sa le consumam si altfel decat in smoothies. Desertul a fost apreciat de sotul din dotare, asa ca la sugestia lui de a publica reteta, iata-ma facand asta.

Timp de preparare: 15 minute
Daca sta dupa aceea la frigider vreo 2 ore, e si mai bun!
Ingrediente pentru 4 portii:
  • o caserola de afine (aproximativ 400 g)
  • o cutie de tofu silken (300 g). Eu am pus de la Clearspring. Daca nu sunteti fani tofu, trebuie sa-i dati macar astuia o sansa. Sau daca nu si nu, pentru cine consuma lactate, se poate inlocui cu cottage, ricotta sau mascarpone.
  • 100 ml lapte de soia (sau de migdale)
  • 6 biscuiti digestivi
  • o mana de nuci
  • 6 linguri de indulcitor la alegere (miere sau zahar brun)
  • o lingurita de zeama de lamaie
  • vanilie
  • putina coaja de lamaie razuita sau (cum am folosit eu) condimente pentru prajituri si deserturi de la Kamis (mixul contine coaja de lamaie, cardamon, scortisoara, menta piperata, cuisoare si curcuma)
Mod de preparare:

Pentru blat, am facut un crumble din biscuiti digestivi macinati si nuci caramelizate. Am macinat putin nucile (atat cat sa mai ramana bucati), le-am tras la tigaie si am presarat deasupra 2 linguri de zahar brun cat mai erau inca fierbinti. Apoi le-am amestecat cu biscutii macinati fin. Am pus crumble-ul pe fundul paharelor si l-am presat cu o lingura.

Crema de vanilie am facut-o amestecand in blender tofu, laptele de soia, 4 linguri de miere, zeama de lamaie, vanilia si condimentele. Jumatate din crema, am amestecat-o cu 200 g afine, apoi am turnat in pahare crema de afine si apoi crema de vanilie. La sfarsit am ornat cu afinele ramase, care s-au cam scufundat in crema de vanilie, dar nu m-am suparat nici asa.

A fost bun servit imediat, dar a fost si mai bun dupa ce a stat o vreme la frigider.

Comments

  1. Iami, iami!!! Am o poftă nebună de acest desert. Ai cumva și o rețetă pentru biscuiții de ovăz?

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. biscuiti cu ovaz si migdale (f buni si usor de facut) am facut de cateva ori dupa reteta de pe blogul La Lena - http://www.lalena.ro/809-reteta-Biscuiti-cu-ovaz-si-migdale-de-post.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts