Placinta cu dovleac

Si-a venit toamna, cu ale ei bunatati.
Cu mere, pere si gutui. Cu struguri, must, nuci, castane, catina si cate si mai cate. Si cu dovleci durdulii care coloreaza tarabele din piete in culorile toamnei.
Dovleacul e un aliment cu putine calorii, dar cu continut ridicat de betacaroten si de potasiu. Cand eram mica, obisnuiam sa mananc dovleacul doar la cuptor. Mai nou am descoperit supa crema de dovleac si delicioasele deserturile cu dovleac. Dintre ele, preferatul nostru e placinta cu dovleac preluata de pe blogul Laurei Sava.


Pentru placinta avem nevoie de:
  • un sfert de dovleac mare sau o jumatate de dovleac mai micut
  • 300 ml lapte de cocos (o conserva)
  • 300 g faina de orez
  • 150 g zahar de nuca de cocos sau alt indulcitor natural (daca dovleacul e suficient de dulce, puteti folosi chiar mai putin)
  • fulgi de cocos pentru ornat
  • vanilie, scortisoara
Mod de preparare:
Din experienta, dovleacul se curata mult mai usor de coaja dupa ce e gatit. Se spala bine coaja, se taie bucati si se coace la aburi timp de 20 minute.
Dupa cele 20 minute, se curata de coaja si se amesteca in robotul cu lama S impreuna cu restul ingredientelor. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptor la foc potrivit  aproximativ 45 minute. Se presara fulgii de cocos deasupra si se mai lasa 5 minute la cuptor, dupa care e gata!
Se feliaza si se serveste dupa ce s-a racit alaturi de un pahar de must.

Pofta buna si o toamna plina de vitamine!

Comments

Popular Posts