Pagini

Thursday, 4 April 2013

Salam de biscuiti fara zahar

Si pentru ca mi s-a facut pofta de ceva dulce, ieri am testat (cu ajutorul lui Adi) salamul de biscuiti al Ruxandrei de pe gourmandelle.


Am luat:
  • 150 g biscuiti (aveam un pachet de Gullon cu faina integrala si fara zahar)
  • 1/2 cana prune uscate
  • 1/2 cana curmale
  • 1/2 cana nuci (iar am folosit amestec)
  • 2 linguri de cacao sau pudra de roscove (carob)
  • 3 linguri unt de cocos
  • 1/3 cana lapte de migdale (pe care l-am preparat pe loc si caruia i-am lasat si pulpa)
  • esenta de rom
  • cocos (asta l-am pus de la mine) 
Manopera:
Eu am facut biscuitii harcea-parcea dupa instructiunile Ruxandrei (adica i-am pus intr-o punga rezistenta de plastic si am inceput sa dau in ei fara mila). Biscuitii erau oricum destul de sfaramiciosi. Adi a macinat partial nucile din 3-4 pulsatii ale robotului. Tot cu robotul am facut o pasta din restul ingredientelor, pe care am amestecat-o cu biscuitii si nucile. Compozitia rezultata (inestetica si putin lipicioasa) am presarat-o cu fulgi de cocos si am rulat-o in folie de plastic. Am lasat-o la frigi pana a doua zi, cand am dat navala peste ea. Si ne-a placut.


5 comments:

  1. cred a aia de mai sus e jeni :)

    ioi ce bunatate yummy :))

    ReplyDelete
  2. a fost si bun si simplu de facut, asa ca sunt sanse mari sa repet figura :)

    ReplyDelete
  3. testat si de noi, foarte bun si usor de facut. multumim de idee.

    ReplyDelete