Biscuiti din doua ingrediente

Am intalnit intr-o zi la cresa un copilas care manca cu pofta dintr-o caserola niste fursecuri de casa. Mama lui a zis ca sunt biscuiti extrem de simplu de facut. Am retinut cele doua ingrediente, dar nu si cantitatile (era prea mult de retinut). Din fericire am gasit reteta si pe alte bloguri, cum ar fi aici.
I-am facut si eu pentru Andi si deocamdata i-am gustat doar noi. Sper sa-i mai ramana si lui pe cand se trezeste.

Ingrediente:
  • doua banane
  • o cana de fulgi de ovaz
Mod de preparare:
Se amesteca cele doua ingrediente cu furculita (daca doarme copilul sau daca nu avem robot) sau cu robotul, daca avem chef sa-l spalam dupa :). Amestecul se pune cu lingura intr-o tava cu hartie de copt, unsa in prealabil cu putin ulei ca sa fie mai usor de desprins. Pe urma se coc biscuitii la cuptorul preincalzit timp de 15 minute.

Pornind de la reteta de baza, se pot adauga dupa preferinte nuci pisate, seminte, stafide, scortisoara, etc. Eu am pus stafide.

Noua ne plac. Abia astept sa vad ce zice si juratul ala mic :)

Comments

  1. Super interesant. Stiam de clatite facut din banane si inca un ingredient sau doua. Biscutzeii astia par simpatici! Temperatura medie?

    ReplyDelete
  2. Temperatura medie spre inalta. Exact cate grade, n-as putea sa zic, ca eu am cuptor pe gaz. Partea buna e ca nu pot iesi "nefacuti", ca ingredientele n-au neaparata nevoie de coacere.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts